Categories
Software

Как да се сдобием с Windows 8.1 GA ISO (update)

Windows 8.1Привет,

Днес ми се наложи да си преинсталирам Windows-a. Опитах се да направя чиста инсталация през настройките, но бе невъзможно поради изтрити файлове. За съжаление, нямах ISO на Windows 8.1 Pro и в същото време- все още не се предлага от Microsoft. Свързах се със съпорта на Майкрософт (все пак имам валиден сертификат за Windows 8), но те ми казаха, че не предлагат ISO файл на Windows 8.1. Дори ми искаха пари за да оправят проблема ми :/ е няма как. Затова се справих сам и се сдобих с оригинално и непокътнато копие на Windows 8.1.

И така, за да се сдобиете е нужно да следвате няколко стъпки:

http://www.neowin.net/news/here-is-how-to-get-the-windows-81-iso-and-create-a-usb-install-stick

1. Изтеглете http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/upgrade-product-key-only – за Windows 8.1

2. Разархивирайте файла, който изтеглите – а именно WindowsSetupBox.exe – как- с 7zip, десен бутон върху файла и разархивирайте в под директория

3. Пуснете CMD и отидете в разархивираната директория – и изпълнете в конзолата WebSetup.exe /late elevate

… така ще почне да се тегли последната версия на Windows 8.1 като след това самото програмче ви дава възможност да го запишете на USB или на ISO или да стартирате инсталацията. Имайте в предвид, че дори и да имате Windows 8.1 ico файл, вероятно при инсталация ще ви иска ключ (все пак в статията по-горе има и такъв). Лично аз препоръчвам просто да направите Реинстал (от настройките).

Та при мен стана- успех 😀

18 replies on “Как да се сдобием с Windows 8.1 GA ISO (update)”

Пробвах така описаният начин, за да си сваля ISO файл но като стартирам със CMD WebSetup.exe /late elevate се отваря прозорец в който трябва да се въведе продуктовият ключ за Windows 8.1, а аз имам само закупен ключ и легитимен за Windows 8, който, като го впиша в полето ми излиза, че ключът не работи (въпреки че имам и фактура за закупеният ключ).
Помогнете, как да си изтегля ISO файл на Windows 8.1

Привет, Това което ти предлагам е да ъпдейтнеш уиндоуса си до 8.1 (през Store) и после да направиш System Clean Up – т.е. Reinstall от настройките. Имай в предвид, че дори и да успееш да изтеглиш 8.1 няма да можеш да използваш ключа си от Windows 8 при чиста инсталация :/ Както и да е, варианта Reinstall от PC settings -> Update & Recovery -> Recovery -> Remove everything and Reinstall Windows – препоръчвам. Чесно казано е същото като преинсталиране и доста по бързо. Не оставят директории и прочие.
Успех :/

И още нещо- ако ти даде че все пак ти е нужен Windows 8.1 iso- мога да ти го кача някъде.

Аз си актуализирах до 8.1, но след актуализацията си помислих, а сега, какво ще правя при необходимост от преинсталиране, което на моя комп. Правя поне 1 до 2 пъти в годината, а аз нямам никакъв ключ за 8.1.
Бих желал да ми го качиш някъде, където мога да си го дръпна, но както ти написа, ще се получи проблема, че няма да имам ключ за 8.1, което ще е вече проблем, май когато се наложи преинсталация, ще си играя първо инсталирам 8, а после актуализирам до 8.1, но до кога, ще може безплатно да се актуализира от 8 до 8.1, ще остане, като неизвестно, защото се сещам, че актуализацията от 7 до 8 се заплаща. Може би ще трябва да се обърна, към Майкрософт за да предоставят предложение на моя случай, който според мен, ще е масов за всеки който е актуализирал от 8 до 8.1

Виж, аз съм на същото положение. Но не се притеснявай ако нещо се наложи, пускаш диска на 8.1 и repair или Реинсталл. Вярвай ми- по нищо не се различава от чиста инсталация- форматие, трие и се инсталира на ново. Аз говорих със съпорта на Mictosoft по същата причина- дори ISO не искаха да ми дадат- искаха ми пари да влязат и оправят моя проблем (а той беше във факта че затрих инсталацията на 8.1 от ъпдейта). И пак ще го кажа- реинстал върши идеална работа и остава 8.1- но чист.
…ако и при теб има проблем при реинстал и ти иска диск- пиши- ще го кача на сървъра за да можеш да го изтеглиш.

Аз си изтеглих ISO файла на 8.1 от този линк, който предостави, за което благодаря, но се указа, че няма да мога да го ползвам, тъй като ми изисква ключ за активиране. По въпроса звъннах на поддръжката на Майкрософт и те ми казаха, че не мога да направя чиста инсталация на 8.1, тъй като 8.1 било ъпдейт на 8, като ъпдейта от 8 до 8.1, щял да се предлага без ограничение във времето за тези, които имат закупен 8. По форумите чета, че ISO файла на 8.1 мога да го инсталирам на чисто с ключове, които се подмятат в форумите и след инсталацията, трябвало да заменя ключа с оригиналния на 8, който имам, но това дали ще стане не знам, но може и да пробвам, какво ще стане на един по-късен етап. Това, че не може да се направи чиста инсталация на 8.1 ми се вижда и го коментирам, че е тъпо и утежняващо да се занимавам да инсталирам луйндолса два път един на 8 и един до 8.1. Но дали и при, тези които сега си закупуват 8.1 е така или на тях се предоставя ISO файла с ключ за него.

Прав си за това което казваш. И точно така става- с такива ключове. После си използваш твоя и всичко е наред. Не съм го пробвал този вариант- но съм убеден че е ок. Иначе, при тези, които си го закупят 8.1 – те няма да имат този проблем. И съответно- пак ти препоръчвам- правиш Bootable USB с Windows 8.1 и даваш Reinstall Windows – дори за ключове не те пита – и получаваш чист, без програми и прочие Windows 8.1 🙂

Поздрави и успех. Пиши като свършиш работата 🙂

Преди около месец ъпдейтнах Windows 8 do 8.1 на лаптоп Тошиба, закупен в Гемания с ОС. Преди около седмица, се появи син екран с надпис: “Error code 0xc0000034”. “Дръпнах” ISO на Windows 8.1, стратирах DVD-то и кликнах “Repear”. Излезе съобщение, че Windows не може да направи поправката, но след това Windows 8.1 се стартира. Решен ли е проблема с “тръгването” на Windows 8.1?

Привет Мимо,
Добре си описал ситуацията- само не разбрах дали е имало процес на инсталиране при Repair или не. И какъв точно е проблеа…
Това което мога да те посъветвам е първо да видиш дали си с 8.1 – Properties на “This PC”. Ако е- тогава постави отново DVD-то отиди в чарм бара- настройки (settings) -> Change pc settings -> Update and Recovery -> Remove everything and re-install Windows: това ще изчисти всичко и ще подкара Windows-a в чист вариант (ще изтрие програми, файлове и прочие).
Ако евентуално не е това целта ти- а просто питаш дали ще ти тръгне 8.1- то определено си го подкарал.
Все пак- ако нещо те притеснява в работата на Windows-a- спокойно можеш да питаш и ще помогна както мога.
Поздрави!

Привет!
Благодаря за бързия отговор!
Не смея да направя инсталация (затова кликнах само върху Repear), тъй като ще загубя лиценза за windows 8, с който е закупен лаптопа. Ъпдейта до Windows 8.1 направих през уебсайта на майкрософт и той “поработи” 20-ина дни, преди да се скапе. При сегашното положение се боя, да не би след още 20-ина дни, пак да се наложи да правя Repear. Мисля и за варианта, да се свържа със съпорта на Майкрософт (ама се споменава телефонен разговор, а това може да се окаже нерентабилно от гледна точка на сметката за телефон) и възоснова нa PID (записан в лаптопа) и снимки от кашона на лаптопа, да поискам да ми изпратят ключ за Windows?!
п.п. Сигурен съм, че лаптопа сега е с 8.1 !
Поздрави!

Да… ами аз затова ти казах: по добре му дай реинстал (особено сега, когато си с 8.1)- в този вариант ще почисти Windows-a от всички ненужни неща и грешки (при Repair не го прави- само връща стара настройка). Също така- няма да ти иска сериен номер или прочие. То е автоматично всичко.
После обаче ще е нужно да си наинсталираш нещата, които ти трябват. (и си копирай работните файлове).
Сигурен съм че след това всичко ще е наред. Аз в момента съм с Windows 8.1 след reinstall- нямам никакви проблеми.
Успех от мен и… пиши да кажеш дали всичко е наред. Поздрави 🙂

Привет!
Върнах компютъра, тъй като си работеше. Ако спре пак – ще направя reinstall. На тoзи компютър освен гледане на снимки и разговор по скайп, друго не се прави, тaka че няма какво да преинсталирам след обновяване на Windows. Windows 7 има вграден “ïmage maker”. Windows 8.1 има ли такъв инструмент? В моя случай (без инсталиране на други приложения), “ïmage” ще отнеме повече време от преинсталацията (поне така мисля).
Поздрави!

Привет отново!
Въпреки че няма нищо друго- пак ти препоръчвам реинстал. Има голяма разлика. Относно Image Maker – предполагам че имаш в предвид програмче за разглеждане на снимки и корекция. Ако е това – и 8.1 има вградено или използваш Windows Live Essentials – безплатен и много полезен пакет от програмчета. Препоръчвам.
Всичко най най и успех 🙂

Благодаря за препоръките!
Диалога бе ползотворен за мен!
Поздрави!
п.п. Ако има промени по дискутирания Windows, ще пиша пак.

zdr mom4eta i az sum s problem za windows 8.1 istalirax go ot priatel mi dade flashka da po4ertaq na vie sum s laptopa no nesnam kak stana no uspqx taka dotuka dobre nevervam da raboti idealno no ve4e 6 meseca ai pove4e raboti no
sega mi ispisva che iska nekakav kliuch kakvo da napravq skaipa mi e amet8290

🙂 Лесно ще оправиш проблема. Нужен ти е активатор, защото Windows-a ти не е легален. Скачаш в arena-та и търсиш KMSAuto. Теглиш последното, следваш инструкциите (един клик) и всичко е както преди. Успех

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.