Categories
Gadgets, Apps & Stuff

ACER neoTouch (известен като F1 или S200)

neo2

Така… туй е в мен вече няколко дни… и реших да споделя мнението си.

Ще започна от разопаковането – кутията е яка 🙂 отваря се малко по различно от другите, ей тъй на страни. Интересно е, но нима това е най-важното?

Така, аксесоарите вътре- адаптер, батерия, слушалки, протектор за екрана (браво), USB, диск. Адаптера- трябваше ми приставка, за да работи към българските контакти, но тя струва 2-5лв. Слушалките не ми харесват- да, чува се добре, но кабелът е прекалено дълъг. Хубавото е че Acer NeoTouch е със стандартен аудио жак, така че…

Минаваме към първото пускане- оп и ето- на китайски е. Това бе първия проблем с който се сблъсках и познайте- не може да се смени на английски. За мое успокоение от Acer ми писаха че скоро ще пуснат OS Images и ще мога да сложа английска версия (до месец). Добре, за сега съм сложил друг шел, за да мога да разпознавам поне малко. Но имайки в предвид че за първи път виждам Windows Mobile 6.5 и то на китайски, бих казал че се ориентирам страхотно. Е да, има настройки, които не ги чета, но за разлика от това стандартните функции се използват без проблеми.

Продължавам с бързината- работи изключително добре. Процесора си оказва влияние, все пак е на 1Ghz. Снимките се отварят веднага и тн…

Фотоапарата е много добър- с автофокус и 5мегапиксела. Да не говорим че има настройки за баланс, светлосила и тн. Снимах и на тъмно със светкавица- за моя изненада снимката стана доста прилична.

Екрана – бре, със завидните 480х800 пиксела. Със сензор за въртене и тн и тн. Тук е редно да спомена тъчскрийна- ми, работи задоволително. Може би трябва малко време да свикна.

Има си Bluetooth, Wireless и тн и тн. Всъщност опитах се да ползвам мобилния интернет през Bluetooth-a но нещо не успях- китайския ми идва малко в повече.

GPS-a е върха. Бре, много ме радва 🙂 И за разлика от други телефони, тук чакането за зареждане е от порядъка на секунди. Дори и при първото стартиране.

Относно софтуерът… доволен съм. Може би очаквах малко повече, но ако трябва да съм честен- няма неща които да ме дразнят. Освен апликацията за FaceBook, която е доста по зле от на iPhonе.

Като дизайн и дали е удобен- смятам че да. Идеално пасва в ръката ми. Отпечатъците по корпуса- е, и тях ги има, което май май до сега никой не е избегнал.

Ето едно лошо нещо – звука не е хубав. Имам в предвид, на звънене. Леко слаб и сякаш се губят тонове. Но нищо…

Ще пиша още… стига нещо да ми направи впечатление. Следете поста за промени.

Междувременно ето линк за спецификацията на телефона. Скоро ще кача актуални снимки на апарата, както и такива снимани с него.

http://www.gsmarena.com/acer_neotouch-2958.php – спецификация

http://mobile.acer.com/en/phones/neotouch/ – официален сайт

http://forum.xda-developers.com/index.php – а тук има всичко за Windows Mobile, Android и тн. Много полезен форум.

http://acer-club.ru/index.php?automodule=downloads&req=idx&cmd=viewdetail&f_id=25 – официален руски ROM имидж. Сега че го сложа, поне да не е китайски.

ftp://ftp.acer-euro.com/smartphone/s200/os_images/ – всички езици за инсталация (EN, DE, ES, FR, IT, PT, RU)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=591227 – от форумчето…

Туй то… пазете се.

* 8.11.2009 – флашнах устройството до 2.002 руска версия. Е мога да ви кажа, че почвам да го харесвам все повече и повече 🙂 Работи страхотно, дори тъч-а стана по близко до нормалното… супер.

* 13.11.2009 – от два/три дни съм с английската версия. Тя е леко сготвена (така го пишат хората, буквално ;)… и може би поради тази причина има леки проблеми. Камерата- на каквато и резолюция да я сложиш- все си снима малки снимчици. Другото е че бутончето ок леко се размества с часа, но това си има оправия. Както и да е. Иначе работи невероятно бързо и чевръсто. Сега чакаме оригиналния ром на Acer… иначе се връщам на яката руска версия 😉

* 1.12.2009 – ми, преинсталирах си телефона близо десетина пъти. Много е гот 😉 хахаха… е не… сега ще ви кажа кое наистина най- много ми допада: вчера си се прибирах към вкъщи с тролей, успях да седна… и слушах музика, браузих в интернет, пишех си в скайпа, в ICQ-то, гледах Google Maps, тук таме клипче от YouTube и то без никакво забавяне, забиване или каквото и да е. Мисля че си заслужава. Недостатък е звукът- малко е тих, а говорителчето- не е много качествено, но след редакция на рингтона- всичко е наред 🙂 От Acer качиха OS images за всички езикови версии, така че без проблем, може да си го преинсталирате. Като тук също има една особеност- грешките преди инсталацията – едната възможна е за грешка във версияна на инсталацията и устройството- а втората – “Key failure…”. Първото се оправя като разархивирате инсталацията с 7zip примерно и редактирате файла version.txt с версията на вашия телефон (която ви изписва при грешката), но с една цифра по нагоре – примерно 1.001_RU => 1.002_RU 🙂 За второто аз лично го оправих като взех инсталацията на RU os Image – разархивирах и от папката на EN image – копирах двата файла Extrom.bin и Flash.bin в директорията на руската версия и воала… всичко бе наред 🙂

Успех на всички…

PS: туй е най-якия телефон!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.