Categories
Software

Windows 7 Build 7068 – най-накрая!

Привет… ето и моето мнение за този Windows. Ще започна от там, че преди месец, когато го пробвах, имаше много бъгове, странно изглеждащи неща и тн. Но това остана в миналото 🙂

Днес реших да експериментирам и с този билд. Бях очарован. Работи добре, не много бързо както казват, но нищо: трае се. Бъговете с Аерото са оправени. Не всички- отново като затвориш приложение, някак си странен е ефекта. Но пропускам и това. Огромно впечатление ми направи това как откри всички мои устройства и инсталира последните драйвери. А, че се сетих – отново ползва само 3 гб от рама: пише следното Ram: 4 GB (3 used) – смятай. Но айде, простено е. Таскбара е много удобен! Свиква се за минути, увеличава производителността. Малко ми липсваха приложенията Windows Mail там ала бала, но хората са помислили – ще се използват тези от Windows Live. Пък и те не отстъпват по нищо, дори последните версии са страхотни, особено Windows Live Writer и Mail клиента. Като съчетаете всичките неща – просто чудо :)  Няма нищо което да не ми е заработило (о, разбира се освен Adobe Fireworks CS4, но и него подкарахме, тъпите шрифтове и тъпия таквоз). Клавишните команди са много удобни и новите са полезни, особено Win+Space.  За първи път и старт менюто да ми се стори малко по удобно.

В файл експлорера вече е фиксирана лявата колона, пипна ли са там нещата и сега се работи доста по добре (в предишните версии от време на време ставаха странни неща). Ако ме питате какво по точно- нема да ви кажа 🙂 Мммм, имаше какво да кажа тук но забравих.

… за сега съм доволен. Прекратявам да пиша, защото това е нещо като първо впечатление. Скоро- продължение.

Ето и скрийншотове 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.