Categories
Gadgets, Apps & Stuff Software

Acer Aspire One 150 White и Windows 2008 Server = ?!?

хаххаха… започвам с лек смях, поради резултата който постигнах. А той е: сега Acer One върви по добре с около 10-15% по добре от старата вградена операционна система, която е Windows XP Home. Неочаквано и за мен, след инсталиране на драйверите и нормалните настройки, Windows 2008 Server отново ми доказа възможностите си. Знаете ли, подкарах абсолютно всички ефекти на Aero, без никакво затруднение, звука, мрежата – всичко. И най- интересното- Flip 3D-то върви по добре от предишния ми лаптоп, който бе с доста по високи характеристики от на този малчуган. Скороста на зареждане, бързодействие, копиране, филми- всичко е 6 и дори повече.

Забележка: имаше само 1 проблем- не можах да подкарам мрежовата карта (някаква грешка 10). Но не ни и трябва- от половин година с него, нито веднъж не се е налагало да се използва (Wireless-a е основно).

Извод: препоръчвам инсталирането на Windows 2008 Server 🙂 на всякакви машини.

Как: използвате Enterprise версията. Има крак който работи- след изтичането на trial версията нищо не става. Пускате Futures за Wireless-a и за десктоп приложенията. Оптимизиране още 2-3 неща и сте готови. Ето линкче за програмка, която е събрала почти всичко за превръщане на Windows Server в desktop на едно място: http://www.win2008workstation.com/wordpress/ – сайта, и програмчето тук: http://serv08convert.hirez.info/Serv08Convert11.zip

Flip 3D Preview Thumbnail

…след месец…

Здравейте, реших да довърша статията. Ето и проблемите които възникнаха: проблеми с Atheros устройствата (изглежда не само на Aspire One, защото и на моя лаптоп има проблем с LAN картата- отново на атерос), проблем с звука, но оправен с последните драйвери на Realtek. И така. Това е НЕТбук, който обаче не е съвсем нет с 2008, за съжаление. Работи с 20-30 да не кажа и повече проценти по бързо, това е факт. Но Wireless-a изчезва на някакъв период от време, което допринася до рестартиране и тн. Приятелката ми, която го ползва почти нон стоп, не искаше да връщам на ХР, но се наложи заради този тъп проблем.

Изводи- проверете устройствата на Acpire One-чето си. Ако не са на Atheros, мисля че сте късметлии и инсталирайте 2008 Server. Уверявам ви, няма да сгрешите.

7 replies on “Acer Aspire One 150 White и Windows 2008 Server = ?!?”

А как стои въпроса с възпроизвеждането на HD резолюция 720p?
При мен в момента върви плавно под XP, само му махам субтитрите.
Ако имаш инфо по въпроса ще ти бъда благодарен да го споделиш.

Привет… върнах на XP. Разбрах че Aspire One ползват Atheros за мрежовите компоненти, а техните неща не са много ок с 2008/Vista. Имам в предвид, съвместимостта- всичко работи, докато в един момент – не. Много странен проблем, за който ще пиша.
И всъщност виж спецификацията на твоя One, ако е с Atheros – не инсталирай 2008. Но ако решиш да пробваш – филмите вървят чудно(720p със субтитри) на GomPlayer или VLC.
Все пак четох че не всички модели са с такива компоненти. Както и да е де, основния проблем е с Wireless-a – той изчезва след примерно 30 минути работа. Четох, че вероятно това е проблем само на 2008, което означава, че под Vista (оптимизирана мнооого добре) всичко ще е наред, но не съм пробвал.
И така, накратко – относно въпроса ти – вървят (не насичат, дори и на по пълни кадри). Но проблемите със Wireless-a оставят.
Много бях доволен от бързината на всичко, но… приятелката ми го ползва и бе супер разочарована от XP-то и много доволна от 2008, въпреки описания проблем от мен. Прави си изводи и, ако искаш – пробвай 🙂

Мерси, човек! Първо ще пробвам под ХР как ще върви с този player, който си посочил.
Интерфейсите не ме блазнят мен – иначе нормално на приятелката ти да й хареса 2008 🙂

Здравейте наскоро имах подобен проблем с драйвер на Atheros при Vista. Ами простичкото решение беше да изтегля съответния драйвер но за XP и работи без проблеми.

Бре, не съм пробвал с драйверите на XP… Интересно предложение. Ще тествам и ще пиша 🙂

Благодаря.

Здравейте,
Една позната има такъв лаптоп. Той е преинсталиран в зажода с ХП home. Сега тя иска да се разцепи диска да си има един дял за инфо филми, който да не се трие при преинстал. Как да го разделя?
Сложих Magic на Symantec , обаче даде грешка и го махнах. Има и др програми обаче се сетих, че ако го направя така ще се прецака MBR i ще се загуби тоя дял с оригиналния win. Има ли начин това да не стане? В някое от менютата на сервизния диск примерно?
Или с някоя др програма ама без да губя то сержизен дял.
Аз преди години имах едно леново, което беше така с орг win. Когато го разцепих Prt magic, дяла си остана но не можеше да боотва от него и да се преинсталира както е дошъл от завода.
Някакви идеи?
Благодаря!

Здрастии…
С Partition Magic ще стане… и ще си бутва нормално, не си спомням само къде се намираше бутончето, но трябва да е нещо от сорта на Create new partition from free space … Мисля че ще се справиш. За всеки случай те съветвам да направиш бекъп.
Друга идея е с програмчето – Acronis Partion Expert (нещо такова) – тя също е супер. И с нея става… дайва смело!!!!

УСпехх

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.