Acer Aspire One 150 White и Windows 2008 Server = ?!?

You may also like...

7 Responses

 1. Destructor says:

  А как стои въпроса с възпроизвеждането на HD резолюция 720p?
  При мен в момента върви плавно под XP, само му махам субтитрите.
  Ако имаш инфо по въпроса ще ти бъда благодарен да го споделиш.

 2. UltraDev says:

  Привет… върнах на XP. Разбрах че Aspire One ползват Atheros за мрежовите компоненти, а техните неща не са много ок с 2008/Vista. Имам в предвид, съвместимостта- всичко работи, докато в един момент – не. Много странен проблем, за който ще пиша.
  И всъщност виж спецификацията на твоя One, ако е с Atheros – не инсталирай 2008. Но ако решиш да пробваш – филмите вървят чудно(720p със субтитри) на GomPlayer или VLC.
  Все пак четох че не всички модели са с такива компоненти. Както и да е де, основния проблем е с Wireless-a – той изчезва след примерно 30 минути работа. Четох, че вероятно това е проблем само на 2008, което означава, че под Vista (оптимизирана мнооого добре) всичко ще е наред, но не съм пробвал.
  И така, накратко – относно въпроса ти – вървят (не насичат, дори и на по пълни кадри). Но проблемите със Wireless-a оставят.
  Много бях доволен от бързината на всичко, но… приятелката ми го ползва и бе супер разочарована от XP-то и много доволна от 2008, въпреки описания проблем от мен. Прави си изводи и, ако искаш – пробвай 🙂

 3. Destructor says:

  Мерси, човек! Първо ще пробвам под ХР как ще върви с този player, който си посочил.
  Интерфейсите не ме блазнят мен – иначе нормално на приятелката ти да й хареса 2008 🙂

 4. tosho says:

  Здравейте наскоро имах подобен проблем с драйвер на Atheros при Vista. Ами простичкото решение беше да изтегля съответния драйвер но за XP и работи без проблеми.

 5. UltraDev says:

  Бре, не съм пробвал с драйверите на XP… Интересно предложение. Ще тествам и ще пиша 🙂

  Благодаря.

 6. N says:

  Здравейте,
  Една позната има такъв лаптоп. Той е преинсталиран в зажода с ХП home. Сега тя иска да се разцепи диска да си има един дял за инфо филми, който да не се трие при преинстал. Как да го разделя?
  Сложих Magic на Symantec , обаче даде грешка и го махнах. Има и др програми обаче се сетих, че ако го направя така ще се прецака MBR i ще се загуби тоя дял с оригиналния win. Има ли начин това да не стане? В някое от менютата на сервизния диск примерно?
  Или с някоя др програма ама без да губя то сержизен дял.
  Аз преди години имах едно леново, което беше така с орг win. Когато го разцепих Prt magic, дяла си остана но не можеше да боотва от него и да се преинсталира както е дошъл от завода.
  Някакви идеи?
  Благодаря!

 7. Boris Delev says:

  Здрастии…
  С Partition Magic ще стане… и ще си бутва нормално, не си спомням само къде се намираше бутончето, но трябва да е нещо от сорта на Create new partition from free space … Мисля че ще се справиш. За всеки случай те съветвам да направиш бекъп.
  Друга идея е с програмчето – Acronis Partion Expert (нещо такова) – тя също е супер. И с нея става… дайва смело!!!!

  УСпехх

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *