Categories
Gadgets, Apps & Stuff

Как да си купим колонки за лаптопа…

Здравейте… Този пост трябваше да е дълъг, но ще го съкратя. Ще разкажа за закопуването на колонки 5.1 за да не правите моите грешки.
1. Потърсете из нета за проблеми с набелязаните колонки или потърсете за качествени.
2. При закопуването, кажете за какво ще ги ползвате
3. Питайте какво включва пакета (комплекта) и как да ги свържете към лаптопа (подчертавам лаптоп, щото е ключова дума: ще обесня защо по долу).
4. Гледайте реалната изходна мощност (пр. 80w RMS)

Така, това са успешните стъпки за закопуване на колонки. Аз спазих само 4 точки от тях и сега ще давам още 40 лв за външна звукова карта и 12 за 3 допълнителни кабела. Купих си Luxeon T5.1RB. Нооо, в пакета имам кабел който е G9 от субуфера към 6 чинча (не знам дали го казвам правилно)- 1 буфер, 1 център, 2 предни и 2 задни колонки – 6 броя. Как да ги вържа аз към моя 1 на лаптопа? Мислех си, че SPDIF е нещо от сорта и ще мога, но уви. То е съвсем друг тип и няма как да включим тез колонки към този порт. Затова се копуват 3 обединителя за чинчовете, а те в една външна 5.1 USB звукова карта с 3х3.5″ порта. Това е единия вариант, а другия – 6-те да ги навържете в 1. Работата е сериозна. НЕ ЗНАМ дали с тези варианти изчерпвам случаите, но до тези изводи стигнах. Затова е хубаво и да се допитате до някой който разбира и всъщност да следвате точките горе. Успех 🙂

…следва продължение…

…е… купих си USB SoundCard…и направих грешка 🙂 хахаха… ох, значи, всъщност самите драйвери на лаптопа позволяват 5.1. То просто пренастройва портчетата и примерно микрофона става център и субуфер. Така… все пак проверете дали и вашия лаптоп го може.

ПС: някой да си търси външна 5.1 звукова карта?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.