Categories
Gadgets, Apps & Stuff

Acer Aspire One 150 White

Честито на печелифшите… които са си закупили това малко лаптопченце.
Направо започвам с процеса на разопаковане – малко кашонче, хартийки и други подобни, кабел, калъф, захранване и туй бялото. Първия поглед- много красив малък компютър. Отварянето и затварянето са лесни. Няма закопчалка. Според Acer екрана е закрепен чрез нов модел на свързване между елементите и обещават здравина и издръжливост. Като го огледам имаме – 3 USB порта, аудио, микрофон, слот за карти, слот за карта (която се приема като допълнителна памет SD), Lan, изход за друг монитор (не знам как се казва :). Е, да… нямаме CD или DVD rom, но няма и да ви трябва.

Първо пускане – рестор. Системата самичка започва да си се инсталира. След 20 минутки си имате работеща Windows XP Home система. Но тук намерих няколко лоши неща – както винаги ти се накатерват още 10-тина не нужни приложения. Може да ги разкарате от контрол панела (Add/Remove). След това изтеглих Partition Magic за да разделя харда. По принцип е само един 150GB дял (и един скрит за инсталацията на Windowsa), затова го делнах на два (винаги ми е било по удобно). Основните настройки, ъпдейти и тн. Препоръчвам да не ползвате Офиса, който ви е качен по Default. Махнете и го инсталирайте от друго място (за което ще ви е нужно DaemonTools, за виртуални дискове).

До тук чудно. Много малко забележки. Работи много бързо, изглежда добре, минуси – не. Реших да тествам игри – е, на това чудо може да се играе 🙂 Играх NFS5 Porsche и върви просто без грам насичане, дори и на местата с много елементи.

Та това е след първите 5 часа прекарани с едно малко бижу. За сега коментара ми е убедителено положителен. Но имайте в предвид- не очаквайте супер перформънс- все пак това е Netbook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.